Lunch- en brunchrecepten

Onderwegmaaltijd: koriander-groentenquiche uit 't vuistje

Een makkelijk en lekker gezond recept voor in de vakantie:

Lunchgerecht voor 8 personen

  • 2 el olie
  • 800 g wokgroenten (koelvers)
  • 1 blikje maïs (150 g), uitgelekt
  • 2 bosjes koriander (à 15 g), grofgehakt
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 200 g tofu
  • 4 eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g geraspte jonge 30+ kaas
  • - ingevette taartvorm (24-26 cm ø)
  • vershoudfolie
  1.  Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een wok de olie. Bak de wokgroenten in 6-8 min. beetgaar. Schep de maïs en de koriander erdoor.
  2. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd de tofu in blokjes en dep goed droog met keukenpapier. Klop de eieren los met de kokosmelk. Schep de kaas door het eimengsel. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  3. Verdeel de groenten met de tofu over de deegbodem. Schenk het ei-kaasmengsel over de groenten. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 40-45 min. goudbruin en gaar. Laat de quiche afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
  4. Snijd de quiche in 8 bredere en smallere punten - voor ieder wat wils! - en verpak ze apart in vershoudfolie. Bewaar en vervoer de quichepunten gekoeld. Denk aan servetten!

Bereiding: 20 minuten
Oven: 40-45 minuten

Per persoon: 540 kcal / 32 g vet / 27 g eiwit / 34 g koolhydraten / 530 mg natrium / 5 g vezels
Prijs per persoon: € 1,50

Tip 

Bak de quiche 1 dag van tevoren. Afgekoeld is de quiche extra stevig en makkelijk mee te nemen.

Liever met vlees of vis?

Vervang de tofu door blokjes kip-, zalm- of kabeljauwfilet. Lekker voor kinderen: kleine gehaktballetjes.

vakantiereceptenMeer makkelijke en lekker gezonde vakantierecepten

 

 

 

Tips voor een gezonde vakantie 

 

Gezond Idee