Lunchgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen
- 1 rode en/of gele paprika
- 1 el olijfolie
- 3 eieren
- 100 g bloem
- 150 g magere kwark
- 3 el halfvolle melk
- 3 el fijngehakte verse kruiden (bijv. peterselie, dille en bieslook)
- groene salade, voor erbij
- - grillpan, ingevette, lage ovenschaal (22 cm ø)
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de paprika in reepjes en schep de reepjes om met de olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de paprika in 5 min. mooi bruin.
- Klop in een kom de eieren met de bloem, de kwark en de melk glad. Schep de kruiden met peper naar smaak erdoor.
- Schenk het eimengsel in de ovenschaal. Verdeel er de gegrilde paprika over.
- Bak de clafoutis in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Serveer de clafoutis met de salade.
Bereiding: 15 minuten
Oven: 25 minuten
Lunchgerecht per persoon: 200 kcal / 6,5 g vet / 12 g eiwit / 22 g koolhydraten / 2,5 g vezels en 78 mg Natrium. Reken voor hoofdgerecht dubbele hoeveelheden.
Prijs per persoon: € 1,50 (2 personen) en € 0,75 (4 personen)
Variatietip
Voeg met de kruiden ook grofgehakte olijven en/of amandelen toe. Een handje geraspte 30+ (geiten)kaas doet het ook goed.