Paprikaclafoutis met kwark
Lunchgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen 
  • 1 rode en/of gele paprika
  • 1 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 150 g magere kwark
  • 3 el halfvolle melk
  • 3 el fijngehakte verse kruiden (bijv. peterselie, dille en bieslook)
  • groene salade, voor erbij
  • - grillpan, ingevette, lage ovenschaal (22 cm ø)

 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de paprika in reepjes en schep de reepjes om met de olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de paprika in 5 min. mooi bruin. 
  2. Klop in een kom de eieren met de bloem, de kwark en de melk glad. Schep de kruiden met  peper naar smaak erdoor.
  3. Schenk het eimengsel in de ovenschaal. Verdeel er de gegrilde paprika over.
  4. Bak de clafoutis in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar. Serveer de clafoutis met de salade.

Bereiding: 15 minuten
Oven: 25 minuten
Lunchgerecht per persoon: 200 kcal / 6,5 g vet / 12 g eiwit / 22 g koolhydraten / 2,5 g vezels en 78 mg Natrium. Reken voor hoofdgerecht dubbele hoeveelheden.
Prijs per persoon: € 1,50 (2 personen) en € 0,75 (4 personen)

Variatietip 

Voeg met de kruiden ook grofgehakte olijven en/of amandelen toe. Een handje geraspte 30+ (geiten)kaas doet het ook goed.

Sluit de enquête