- 150 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt
- 1 geroosterde gele of rode paprika (uit pot), uitgelekt
- 1 teen knoflook
- 2 el extra vergine olijfolie + wat extra
- 2-3 tl limoensap
- gedroogde chilipeper (molentje)
- ½ tl sesamzaad
- 400 g rauwkost om te dippen, bijv. bospeen, komkommer, radijs en bleekselderij
- staafmixer of keukenmachine
- Pureer de kikkererwten met de paprika, de knoflook en de olijfolie tot een smeuïge pasta. Breng de hummus op smaak met het limoensap, chilipeper en een beetje zout.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het op een bord. Maak de rauwkost schoon en snijd de groenten in mooie reepjes of stukjes.
- Schep de hummus in een schaaltje en garneer met een straaltje olijfolie en het sesamzaad. Geef er de rauwkost bij om te dippen.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon 128 kcal / 7 g vet / 5 g eiwit / 9 g koolhydraten / 90 mg natrium / 4,8 g vezels
Slanke pestovariant
Maak meteen een dubbele portie paprikahummus en gebruik het als slank alternatief voor pesto. De hummus kan in een goed afgesloten bakje nog 4-5 dagen in de koelkast worden bewaard.