paprikahumus
Borrelhapje voor 4 personen
  • 150 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt
  • 1 geroosterde gele of rode paprika (uit pot), uitgelekt
  • 1 teen knoflook
  • 2 el extra vergine olijfolie + wat extra
  • 2-3 tl limoensap
  • gedroogde chilipeper (molentje)
  • ½ tl sesamzaad
  • 400 g rauwkost om te dippen, bijv. bospeen, komkommer, radijs en bleekselderij
  • staafmixer of keukenmachine 
  1. Pureer de kikkererwten met de paprika, de knoflook en de olijfolie tot een smeuïge pasta. Breng de hummus op smaak met het limoensap, chilipeper en een beetje zout.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het op een bord. Maak de rauwkost schoon en snijd de groenten in mooie reepjes of stukjes.
  3. Schep de hummus in een schaaltje en garneer met een straaltje olijfolie en het sesamzaad. Geef er de rauwkost bij om te dippen.

Bereiding: 20 minuten
Per persoon 128 kcal / 7 g vet / 5 g eiwit / 9 g koolhydraten / 90 mg natrium / 4,8 g vezels

Slanke pestovariant

Maak meteen een dubbele portie paprikahummus en gebruik het als slank alternatief voor pesto. De hummus kan in een goed afgesloten bakje nog 4-5 dagen in de koelkast worden bewaard.

Sluit de enquête