Snacks & tussendoortjes

Paprikarolletjes met geitenkaas (VEGA)

Vegetarisch borrelhapje voor 4 personen 

  • 3 paprika's, naar keuze rood, geel en/of oranje (circa 400 gram)
  • 2-3 takjes tijm
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 2-3 tl vloeibare honing
  • bakplaat 
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's op de snijkant op de bakplaat. 
  2. Rooster de paprika’s 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot er zwarte blazen op het vel ontstaan. Neem de paprika’s uit de oven en laat ze onder een schone doek 5 minuten afkoelen. Trek het vel van de paprika’s en snijd ze in brede repen. 
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de geitenkaas over de repen paprika. Druppel er een beetje honing over en bestrooi met de tijm en peper naar smaak. Rol de repen op en leg de rolletjes op de naad op een schaal, of steek de rolletjes eerst vast met een prikker. 

Bereiding: 20 minuten
Oven: 30 minuten + afkoelen

Per persoon: 153 kcal / 8,5 g vet / 7,5 g eiwit / 11 g koolhydraten / 202 mg natrium / 1,8 g vezels

BBQ

De paprika kunnen ook op de hete barbecue in 10-20 min. geroosterd worden, tot er blazen ontstaan. Draai ze regelmatig.

Weinig tijd? 

Neem gegrilde rode of gele paprika's uit pot en laat ze goed uitlekken. 

Zonder kaas 

Beleg de paprikarepen met carpaccio, een lepeltje tapenade en een paar blaadjes rucola. 

Gezond idee: borrelhapje met groenten

Aanmelden nieuwsbrief