Salades, voorgerechten & bijgerechten

Pastasalade met knapperige zeekraal, coquille en limoenroom

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g kleine pasta, bijv. orecchiette of schelpjes
  • 750 g tomaten
  • 2 limoenen
  • 1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
  • 12 coquilles
  • 200 g zeekraal
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Pers de limoenen uit en meng het sap met de crème fraîche. Snijd de coquilles horizontaal in 3 plakjes.
  3. Voeg aan het einde van de pastakooktijd de zeekraal toe aan de pasta en kook 10 sec. mee. Giet de pasta en zeekraal af en spoel in een zeef onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
  4. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de coquilles op hoog vuur 1 min. per kant en neem ze uit de pan.
  5. Meng de pasta en zeekraal met de tomaat, sjalot en limoenroom. Schep de coquilles voorzichtig erdoor en breng de pastasalade op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 540 kcal / 17 g vet / 24 gram eiwit / 71 g koolhydraten / 565 mg Natrium / 4,5 g vezels
Prijs per persoon: € 7,60

Variatietip

In plaats van coquille is deze pastasalade ook heerlijk met gegrilde garnalen of gebakken zalmfilet.