Pastasalade met knapperige zeekraal, coquille en limoenroom

Pastasalade met zeekraal, coquille en limoenroom
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 300 g kleine pasta, bijv. orecchiette of schelpjes
  • 500 g tomaten
  • 2 limoenen
  • 1 bekertje crème fraîche light (125 ml)
  • 12 coquilles
  • 200 g zeekraal
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  1. Kook de pasta in ruim water volgens de aanwijzingen beetgaar. Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Pers de limoenen uit en meng het sap met de crème fraîche. Snijd de coquilles horizontaal in 3 plakjes.
  3. Voeg aan het einde van de pastakooktijd de zeekraal toe aan de pasta en kook 10 sec. mee. Giet de pasta en zeekraal af en spoel in een zeef onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
  4. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de coquilles op hoog vuur 1 min. per kant en neem ze uit de pan.
  5. Meng de pasta en zeekraal met de tomaat, sjalot en limoenroom. Schep de coquilles voorzichtig erdoor en breng de pastasalade op smaak met peper.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 470 kcal / 15 gram vet / 17 gram eiwit / 65 gram koolhydraten / 137 mg natrium / 5,5 gram vezels
Prijs per persoon: € 7,60

Budgettip

Vervang de zeekraal door beetgaar gekookte kleine broccoliroosjes en de gebakken coquilles door gerookte zalm- of hamblokjes. Liever vegetarisch? Blokjes 30+ kaas of partjes ei doen het ook goed in een pastasalade.

Gezond idee: 1x per week vis

Sluit de enquête