Vegetarische soep voor 4 personen
- 120 g uien in kleine blokjes
- 120 g winterwortel in kleine blokjes (circa 6 mm)
- 45 g venkelrijst
- 45 g bleekselderij in kleine blokjes (circa 5 mm)
- 45 g knolselderij in kleine blokjes (circa 5 mm)
- 75 g pastinaak in kleine blokjes (circa 5 mm)
- 75 g groene courgette in kleine blokjes (circa 10 mm)
- 60 g tuinerwten
- 60 g witte bonen (uitgelekt)
- 750 ml water
- 200 g Napoletana tomaten
- 8 g groentebouillonpoeder
- olijfolie
- Los de groentebouillonpoeder op in het kokende water en voeg de tomatensaus toe. Kook de harde groenten mee (knolselderij, ui, winterwortel en pastinaak) 6 minuten mee.
- Voeg na 6 minuten de zachtere groenten, peulvruchten en de venkelrijst toe, laat even sudderen en neem dan de pan van het vuur. Voeg peper naar smaak toe.
- Verdeel de soep Pistoe op 4 borden en besprenkel de soep met een beetje olijfolie
Per persoon: 132 kcal/ 5 g eiwit / 5 g vet / 15 g koolhydraten / 6 g vezels / 571 mg natrium
Tip
Maak een dubbele portie. De tweede dag smaakt de soep nog lekkerder.