soep Pistoe
Speciaal voor Gezond Idee heeft Marcel Smit, kok in het personeelsrestaurant van het Maastricht UMC+, een gerecht ontwikkeld: een heerlijke soep Pistoe.

Vegetarische soep voor 4 personen

  • 120 g uien in kleine blokjes
  • 120 g winterwortel in kleine blokjes (circa 6 mm)
  • 45 g venkelrijst
  • 45 g bleekselderij in kleine blokjes (circa 5 mm)
  • 45 g knolselderij in kleine blokjes (circa 5 mm)
  • 75 g pastinaak in kleine blokjes (circa 5 mm)
  • 75 g groene courgette in kleine blokjes (circa 10 mm)
  • 60 g tuinerwten
  • 60 g witte bonen (uitgelekt)
  • 750 ml water
  • 200 g Napoletana tomaten
  • 8 g groentebouillonpoeder
  • olijfolie
  1. Los de groentebouillonpoeder op in het kokende water en voeg de tomatensaus toe. Kook de harde groenten mee (knolselderij, ui, winterwortel en pastinaak) 6 minuten mee.
  2. Voeg na 6 minuten de zachtere groenten, peulvruchten en de venkelrijst toe, laat even sudderen en neem dan de pan van het vuur. Voeg peper naar smaak toe.
  3. Verdeel de soep Pistoe op 4 borden en besprenkel de soep met een beetje olijfolie

Per persoon: 132 kcal/ 5 g eiwit / 5 g vet / 15 g koolhydraten / 6 g vezels / 571 mg natrium        

Tip

Maak een dubbele portie. De tweede dag smaakt de soep nog lekkerder.    

Meer recepten van de koks van het Maastricht UMC+ 

Sluit de enquête