Quinoasalade met tomaat, feta, spinazie en pinda's (VEGA)

Recept Doe- en beleefdag
Vegetarisch hoofd- en bijgerecht voor 4-6 personen
  • 250 g quinoa
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 1 flinke bos verse kruiden, bijv. peterselie, basilicum en/of dille
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kikkererwten (uit blik)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 100 g feta
  • 100 g (baby)spinazie
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 1 citroen
  • een rasp
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer intussen de tomaatjes en hak de kruiden fijn. Snipper de ui fijn.
  2. Giet de quinoa af, laat goed uitlekken en spreid uit op een platte schaal om snel af te koelen tot kamertemperatuur.
  3. Rasp of pers de knoflook boven de quinoa. Schep de knoflook met de tomaat, de kikkererwten, de ui, de olijfolie en de kruiden door de quinoa.
  4. Verkruimel de feta grof. Schep de spinazie, de pinda's en de feta voorzichtig door de salade. Breng de quinoasalade op smaak met het sap van de citroen (, zout ) en peper.

Bereiding: 20 minuten + afkoelen

Per persoon: 560 kcal / 25 g / 21 g eiwit / 55 g koolhydraten / 146 mg natrium / 14 g vezels (alle quinoa varianten bevatten veel vezels)
Prijs per persoon: € 2,00

Variatietip

Ook lekker met gegrilde of gebakken kipfilet, partjes gekookt ei of een spiesje met gebakken tofublokjes.

Gezond idee: quinoa als basis voor een vezelrijke salade

 

Sluit de enquête