Salades, voorgerechten & bijgerechten

Recept: Hollandse aspergesalade met ei & garnaaltjes

Brunch- of lunchgerecht voor 4 personen

  • 500 g witte asperges, geschild
  • 12 kwarteleitjes kippeneieren (of 4 kippeneieren)
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el halvanaise
  • 25 g rucola
  • 1 sjalot, in reepjes
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 meergranen stokbrood
  1. Snijd elke asperge in 3 stukjes. Halveer dikke stukjes tevens in de lengte. Kook de asperges in water met zout in 8-10 min. beetgaar. Kook de kwarteleitjes in 4 min. gaar.
  2. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken en afkoelen tot lauwwarm. Pel de eitjes en halveer ze.
  3. Doe het citroensap, de mosterd, de olijfolie en de mayonaise in een schoon (jam)potje. Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Verdeel de asperges met de rucola en eitjes over 4 borden. Strooi er de reepjes sjalot en garnaaltjes over. Besprenkel met de dressing. Geef er het stokbrood bij.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 235 Kcal / 13 g eiwit / 13 g vet / 15 g koolhydraten.
Prijs per persoon: € 3,00. Nu bijzonder voor de paasdagen, maar straks als er volop asperges zijn en bij gebruik van gewone eieren een stuk goedkoper.

Variatietip

Vervang de garnaaltjes door gerookte zalmblokjes of reepjes gebakken parmaham.

gegrilde groene asperges met geitenkaas & bulgursalade (VEGA) Dol op asperges?

Probeer dan ook eens deze recepten van Gezond Idee:

Tip

Kijk voor meer informatie over gezonde voeding ook eens op www.voedingscentrum.nl of www.gezondheid.be