Lunch- en brunchrecepten

Recept: kip-komkommersandwich met yoghurtdressing & tropical smoothie

Het voorjaar is een ideale tijd voor fijne wandelingen en picknicken. Met deze fris, knapperige sandwich en vruchtensmoothie zet je een heerlijke lunchmaaltijd voor.  

(Picknick)lunch voor 4 personen

Sandwich

  • 200 g kipfilet
  • 2 el olijfolie
  •  ½ tl kerriepoeder
  • 3 el magere yoghurt
  • 1 el halvanaise
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 8 dikke plakken volkorenbrood (zie tip)
  •  ¼ ijsbergsla, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 12-16 plakjes komkommer

Smoothie

  • 250 g mangostukjes (diepvriesfruit)
  • 250 ml tropisch fruitsap
  • 300 ml magere yoghurt
  • grillpan, staafmixer of blender
  1. Verhit de grillpan. Besmeer de kipfilet met olijfolie en bestrooi met de kerriepoeder en zout en peper naar smaak. Gril de kipfilet in de grillpan in 10 min. bruin en gaar.
  2. Klop intussen een dressing van de yoghurt, halvanaise, dille en zout en peper naar smaak. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  3. Beleg 4 sneden brood met de ijsbergsla, de ui, komkommer en kipfilet. Verdeel er de yoghurtdressing over en dek af met de laatste 4 sneden brood. Snijd de sandwiches door en verpak ze in vershoudfolie of vetvrij papier.
  4. Pureer het fruit met het fruitsap met de staafmixer of in de blender. Roer de yoghurt erdoor. Schenk de smoothie in een schone thermoskan of (weck)flesjes.
  5. Vervoer de sandwiches en smoothie gekoeld. Schenk ter plekke de smoothie eventueel in 4 glazen, steek er een rietje in en serveer met de sandwiches.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereidingstijd: 25 minuten

Kip-komkommersandwich per persoon: 255 Kcal / 6 g vet / 21 g eiwit / 28 g koolhydraten
Mango smoothie per persoon: 75 Kcal / geen vet / 3 g eiwit / 15 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 1,50

Tip

Vraag bij de bakker of in de supermarkt om een ongesneden brood en snijd er zelf stoere dikke plakken van.