Lunch- en brunchrecepten

Recept: lunchbox mediterraan

Vegetarisch lunchgerecht & tussendoortje, voor 1 persoon

  • ¼ volkoren baguette(50 gram)
  • 3 blaadjes sla naar keuze
  • 25 g brie
  • 2-3 walnoten
  • 1 tl vloeibare honing
  • ½ teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 el verse kruiden, bijv. bieslook en/of peterselie
  • 3 el Franse magere kwark
  • rauwkost, bijv. wortel, komkommer en/of paprika
  • 1 handpeer
  • 1 el olijven
  • 2 el geroosterde amandelen(20 gram)
  • evt. 1 blokje pure chocolade (min. 85% cacao)
      
  1. Snijd het stokbrood open en beleg met de sla, de brie en de walnoten. Druppel de honing erover en klap het stokbrood dicht. Leg het brood in de lunchbox.
  2. Meng de knoflook en de kruiden met zout en peper naar smaak door de kwark. Schep in een bakje, sluit en stop met de schoongemaakte rauwkost in de lunchbox.
  3. Vul de lunchbox verder met de peer, de olijven, de amandelen en de chocolade. Bewaar de lunchbox gekoeld.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 10 minuten
Per persoon 672 kcal /32 g vet / 27 g eiwit / 63 g koolhydraten / 935 mg Natrium / 11 g vezels.
Prijs per persoon: € 2,50

Variatietip

Vervang voor een iets magerdere variant de brie door Milner, Maaslander of gatenkaas.

Lunchen op het werk? Laat dan eventueel de knoflook weg of eet na de lunch een stukje pure peterselie of chocolade. Je kunt overigens de nasmaak van knoflook ook sterk verminderen door niet het groene hartje uit de knoflook te gebruiken.  

Tip

Neem ook een flesje (bruisend) mineraalwater mee!