Soepen

Recept: pastinaakbouillon met omeletreepjes en verse kruiden (VEGA)

Tussengerecht voor 4 personen

  • 2 groentebouillontabletten minder zout
  • 400 g pastinaak
  • 2 eieren
  • 2 el magere yoghurt
  • 4 el fijngehakte verse kruiden, bijv. peterselie, kervel, bieslook
  • 1 el olijfolie

Voorbereiden (1-2 dagen van tevoren)

  1. Schil en snijd 300 g pastinaak in stukken. Breng de bouillontabletten met 1 liter water en de stukken pastinaak aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 30 min. trekken.
  2. Klop de eieren los met de yoghurt, 1 el kruiden en peper naar smaak. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar. Laat de omelet op een bord glijden en afkoelen. Bewaar de omelet afgedekt in de koelkast.
  3. Neem de bouillon van het vuur en laat afkoelen. Bewaar de bouillon op een koele plek.

Bereiden

  1. Zeef de bouillon en breng weer aan de kook. Schil en snijd intussen de resterende 100 g pastinaak in kleine blokjes. Voeg de pastinaakblokjes toe aan de soep in kook in 4 min. beetgaar. Snijd de omelet in dunne reepjes.
  2. Voeg de resterende 3 el kruiden met de omeletreepjes toe aan de bouillon. Breng op smaak met peper. Schep de bouillon in 4 diepe borden.

Voorbereiden: 35 minuten + afkoelen
Bereiden: 10 minuten

Per persoon: 110 kcal / 6 g vet / 4 gram eiwit / 7 g koolhydraten / 1150 mg natrium / 3 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00

Tip Voeg voor een extra rijke soep 150 g gebakken paddenstoelen toe.