Soepen

Recept: pittige hutspotsoep met magere rookworst

Hoofdgerecht voor 4 personen 

  • 2 el olijfolie
  • 1 zak hutspotgroenten (koelvers, 500 g)
  • 250 gknolselderij, geschild en in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • ½ liter groentebouillon
  • ½ liter water
  • 200 g extra magere rookworst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 klein meergranen stokbrood
  • sambal oelek, naar smaak
  • staafmixer
  1. Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de ui (uit de hutspotgroenten) met de knoflook 3 min. zonder te kleuren. Bestrooi met de kerriepoeder.
  2. Schep de wortel (uit de hutspotgroenten) met de aardappel en knolselderij door de ui en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon en het water erbij en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag. Haal de rookworst uit de verpakking en leg in de soep. Kook de soep in 15 min. zachtjes gaar.
  4. Neem de rookworst uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Snijd de worst in halve plakjes en doe terug in de soep. Maak de soep pittig op smaak met sambal en schep in 4 kommen. Serveer met het stokbrood en een schaaltje sambal zodat iedereen z'n soep zelf extra pittig op smaak kan brengen.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 25 minuten

Per persoon: 350 kcal / 16 g vet / 13 g eiwit / 33 g koolhydraten / 1150 mg Natrium / 9 g vezels 
Prijs per persoon: € 1,60

Tip

Gebruik voor een extra stevige soep twee grote kruimige aardappelen of neem een aardappel extra.

Advies

Het Natrium-gehalte in dit recept is aan de hoge kant (max. 800 mg / persoon / warme maaltijd). Compenseer dat door minder Natrium te gebruiken in de overige maaltijden die dag. Ook kun je in plaats van rookworst bijvoorbeeld blokjes gekookte ham gebruiken om het Natrium-gehalte te verlagen.