Salades, voorgerechten & bijgerechten

Recept voor wortel-mandarijnsalade (VEGA)

Bijgerecht voor 4 personen

  • 2 el amandelschaafsel
  • 3 el halfvolle yoghurt
  • 1 el halfvolle mayonaise
  • gemalen kaneel
  • 200 g worteljulienne of -reepjes (koelvers)
  • 4 mandarijnen, in partjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 75 g rozijnen
  1. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Meng voor de dressing de yoghurt en de mayonaise met een snufje kaneel, zout en peper.
  2. Meng in een schaal de wortel, de mandarijntjes, de sjalot en de rozijnen. Schep er de yoghurtdressing door en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bereiding: 15 minuten

Per persoon: 135 kcal / 3 g vet / 2 g eiwit / 24 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 0,80

Serveertip

Maak er een feestelijke cocktail van: verdeel in 8 coupes of (wijn)glazen een toef veldsla. Schep er een beetje wortelsalade op en bestrooi met het amandelschaafsel.

Nog mandarijnen over?

Ook lekker: Mandarijntrifle

Wortels over?

Ook lekker: wortelpapardelle met pittige spinazie en feta

Gezond Idee