- 2 el amandelschaafsel
- 3 el halfvolle yoghurt
- 1 el halfvolle mayonaise
- gemalen kaneel
- 200 g worteljulienne of -reepjes (koelvers)
- 4 mandarijnen, in partjes
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 75 g rozijnen
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Meng voor de dressing de yoghurt en de mayonaise met een snufje kaneel, zout en peper.
- Meng in een schaal de wortel, de mandarijntjes, de sjalot en de rozijnen. Schep er de yoghurtdressing door en bestrooi met het amandelschaafsel.
Bereiding: 15 minuten
Per persoon: 135 kcal / 3 g vet / 2 g eiwit / 24 g koolhydraten
Prijs per persoon: € 0,80
Serveertip
Maak er een feestelijke cocktail van: verdeel in 8 coupes of (wijn)glazen een toef veldsla. Schep er een beetje wortelsalade op en bestrooi met het amandelschaafsel.
Nog mandarijnen over?
Ook lekker: Mandarijntrifle
Wortels over?
Ook lekker: wortelpapardelle met pittige spinazie en feta