- 4 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 takjes rozemarijn
- 3 blikken witte (cannellini)bonen (uitlekgewicht 250 g per blik), uitgelekt
- 1 l groentebouillon
- 1 ciabatta (afbak)
- 1 flinke el groene pesto
- 50 g parmezaanse kaas, geraspt
- bakplaat, staafmixer
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook met de rozemarijn zonder te kleuren. Schep de bonen erdoor en bak 1 min. mee.
- Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. zachtjes. Snijd intussen ½ ciabatta in blokjes van 2 cm en schep ze op de bakplaat om met de pesto en 2 el olijfolie. Bestrooi met peper naar smaak. Leg er de andere helft van het ciabattabrood bij en bak de croutons en het brood in 8 min. goudbruin en knapperig.
- Neem de rozemarijn uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer grof of naar wens wat fijner. Voeg de parmezaanse kaas en peper naar smaak toe.
- Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de pestocroutons. Druppel er naar wens nog wat extra olijfolie in. Serveer met het ciabattabrood.
Bereiding: 25 minuten
Oven: 8 minuten
Per persoon: 468 Kcal / 18 g vet / 22 g eiwit / 42 g koolhydraten / 1.594 mg Natrium / 22 g vezels
Prijs per persoon: € 2,15
Tip
Bonen zijn gezond en voedzaam, maar vooral ook ontzettend lekker en veelzijdig: gebruik ze in salades, soepen, pasta en ovenschotels. iedere bonensoep heeft een eigen, specifieke smaak.