- 1 el olijfolie
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 100 gram bleekselderij in smalle reepjes
- 100 gram gele paprika in blokjes
- 150 ml witte wijn
- 1 groentebouillontablet
- 50 ml halfvolle koffiemelk
- 75 gram rucola, grofgehakt
- 80 gram verse zalm
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de andere groenten toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg witte wijn en 800ml water toe. Breng bijna aan de kook. Verkruimel het bouillontablet boven de soep en voeg zalm toe. Laat de soep 10 min. op laag vuur zachtjes trekken(en vis garen zodat hij uiteenval in kleine snippers).
- Voeg de koffiemelk en de rucola toe en verwarm de soep nog 3-4 min. De rucola zal door de warmte snel slinken. Breng de soep op smaak met peper.
- Verdeel de soep over 5 soepborden of -kommen
Per persoon: 100 kcal / 5 g vet / 5 g eiwit / 3 g koolhydraten / 475 mg natrium / 1,2 g vezels
Prijs per persoon: € 1,75
Serveertip
Houd eventueel wat rucola apart en garneer de soep vlak voor het serveren met de knapperige rucola.
Gezond idee: 1x per week (vette) vis
Vega-tip
Liever geen vis? Vervang dan de zalm door gekookt ei (grofgehakt) of wat grofgeraspte bio-kaas (vega gestremd).