Lunchgerecht voor 4 personen
- 600 g gemengde tros- en cherrytomaten
- 1 citroen
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 bakje ricotta (250 g)
- handvol basilicumblaadjes
- 4 volkoren bolletjes
- Was en droog de tomaten. Halveer de grote tomaten en halveer de kleine tomaatjes of laat ze heel.
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Klop een dressing van 3 el citroensap, de rasp en de olijfolie. Schep de tomaatjes door de citroendressing.
- Schep de tomatensalade op 4 borden. Verdeel er de ricotta over en bestrooi met de basilicumblaadjes en peper naar smaak.
Bereiding: 15 minuten
Per persoon: 340 kcal / 18,6 gram vet / 11,9 gram eiwit / 26,7 gram koolhydraten / 303 mg natrium / 6,2 gram vezels
Tip
Ook lekker om mee te nemen naar school of werk!
Liever als hoofdgerecht?
Vervang het broodje door pasta. Kook 300 g volkoren penne en spoel onder stromend water snel koud. Meng de pasta met de tomaat en de ricotta voor een frisse maaltijdsalade.
Gezond idee: ricotta als een slanke variant voor mozzarella