Sandwich met gegrilde paprika, geitenkaas en veldslapesto

Sandwich met gegrilde paprika, geitenkaas en veldslapesto
Vegetarisch lunchgerecht voor 4 personen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 75 g veldsla
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • 8 handgesneden plakken volkorenbrood
  • 4 plakjes 30+ Hollandse geitenkaas

- grillpan, staafmixer

  1. Verhit de grillpan. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Schep de paprika en de ui om met 2 el olijfolie. Verdeel de groenten over de grillpan en gril in 4-5 min. beetgaar. Schep ze af en toe om.
  2. Pureer met de staafmixer de helft van de veldsla met de knoflook, de pijnboompitten en resterende 4 el olijfolie. Meng de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met peper.
  3. Besmeer 4 sneden brood met de pesto. Verdeel er de rest van de veldsla over. Leg de kaas en de gegrilde groenten op de sla. Dek af met de andere 4 sneden brood.
  4. Snijd de sandwiches schuin door en leg ze op 4 borden.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 400 kcal / 22 g vet / 16 g eiwit / 30 g koolhydraten / 500 mg natrium / 6 g vezels

Prijs per persoon: € 2,00

Weetje!

Vraag de kaasboer of controleer op de verpakking of de kaas met vegetarisch stremsel is bereid. Voor het stremmen van veel kazen wordt namelijk dierlijk stremsel gebruikt.

Vegan tip

Neem voor een vegan sandwich plantaardige kaas. Gebruik deze kaas ook in de pesto of laat de kaas in de pesto weg.

Sluit de enquête