Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Lunch- en brunchrecepten

Sandwichprikker met rosbief en rauwkostsalade

Sandwichprikker met rosbief en rauwkostsalade
Foto Studio Philippi
Lunchgerecht voor 4 personen

  • 150 g gesneden rauwkost (koelvers)
  • 2 el yoghurtmayonaise
  • 8 sneden vezelrijk witbrood en bruin of volkoren brood
  • 100 g rosbief
  • 4 olijven
  • 4 cherrytomaten
  • 4 lange prikkers 
  1. Meng de rauwkost met de mayonaise en peper naar smaak. Beleg 4 sneden brood met de rosbief en de rauwkost. 
  2. Dek de belegde boterhammen af met de rest van het brood. Snijd de sandwiches twee keer diagonaal door.
  3. Steek aan elke prikker een olijf en een tomaatje. Stapel op elk bord 4 sandwichdriehoekjes op elkaar en steek de stapel met een prikker vast.

Bereiding: 15 minuten
Per persoon 250 kcal / 6 g vet / 15 g eiwit / 32 g koolhydraten / 450 mg natrium / 4,5 g vezels 

Vega-prikker 

Vervang de rosbief door oude kaas of een omelet.

Gezond idee: Rosbief bevat veel ijzer. Liever geen rauw vlees? Vervang de rosbief dan door kipfilet.

Sluit de enquête