- 150 g gesneden rauwkost (koelvers)
- 2 el yoghurtmayonaise
- 8 sneden vezelrijk witbrood en bruin of volkoren brood
- 100 g rosbief
- 4 olijven
- 4 cherrytomaten
- 4 lange prikkers
- Meng de rauwkost met de mayonaise en peper naar smaak. Beleg 4 sneden brood met de rosbief en de rauwkost.
- Dek de belegde boterhammen af met de rest van het brood. Snijd de sandwiches twee keer diagonaal door.
- Steek aan elke prikker een olijf en een tomaatje. Stapel op elk bord 4 sandwichdriehoekjes op elkaar en steek de stapel met een prikker vast.
Bereiding: 15 minuten
Per persoon 250 kcal / 6 g vet / 15 g eiwit / 32 g koolhydraten / 450 mg natrium / 4,5 g vezels
Vega-prikker
Vervang de rosbief door oude kaas of een omelet.
Gezond idee: Rosbief bevat veel ijzer. Liever geen rauw vlees? Vervang de rosbief dan door kipfilet.