Chocoladetaart
Nagerecht of gebak voor 16 personen
  • 200 g zachte plantaardige margarine
  • 150 g pure chocolade, min. 70% cacao, in blokjes
  • 4 eieren, gesplitst
  • 150 g suiker
  • 500 g frambozen
  • mixer of keukenmachine, ingevette springvorm van 20 cm doorsnede 
  1. Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Smelt de margarine met de chocolade op laag vuur, roer glad en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Klop intussen met de mixer of in de keukenmachine de eidooiers met de suiker bleekgeel en romig. Klop in een tweede kom met schone gardes de eiwitten met een mespunt zout tot stevige pieken.
  3. Meng het afgekoelde chocolademengsel door de dooiercrème. Spatel het eiwitschuim luchtig erdoor. Schenk het beslag in de springvorm.
  4. Bak de taart 45 min. in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant stevig en krokant voelt maar de binnenzijde nog zacht en romig is. Laat de taart voor het aansnijden eerst helemaal afkoelen. Serveer in smalle puntjes, met de frambozen.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 45 minuten
Per persoon 210 kcal / 14 g vet / 3 g eiwit / 16 g koolhydraten / 50 mg natrium / 1,4 g vezels

Glutenvrij

Voor deze Franse chocoladeklassieker is geen bloem nodig! Zorg dat ook de chocolade glutenvrij is. Deze taart rijst enorm tijdens het bakken en zakt eenmaal uit de oven ook net zo snel weer in. Dat hoort, en maakt de taart zo ontzettend lekker!

Sluit de enquête