Speltpannenkoekje met Limburgse boerenham, sla & stroopdressing
- 75 g speltbloem
- 1 ei
- 125 ml halfvolle melk
- 6 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl appelstroop
- 8 plakjes Limburgse boerenham
- 25 g slamelange
- 2 tl kappertjes
- Klop een glad beslag van de bloem, het ei en de melk. Verhit in een koekenpan 1,5 el olijfolie. Bak van de helft van het beslag in 2 min. per kant 4 kleine goudbruine pannenkoekjes.
- 2 Leg de pannenkoekjes op een bord en bak op dezelfde manier met 1,5 el olijfolie en de rest van het beslag nog 4 pannenkoekjes. Klop intussen een dressing van de resterende 3 el olijfolie, de wijnazijn en de stroop. Voeg peper naar smaak toe.
- Leg op 4 borden een speltpannenkoekje en verdeel de ham er losjes over. Leg de salade erbij en besprenkel met de dressing. Bestrooi met de kappertjes en peper naar smaak.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 215 Kcal / 15 g vet / 11 g eiwit / 10 g koolhydraten / 317 mg Natrium / 0,5 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00
Tip
Bewaar de resterende 4 pannenkoekjes voor de borrel. Besmeer ze dun met halfvolle mayonaise en beleg met gerookte zalmfilet en een beetje sla.
Vega-tip
Vervang de ham door een Limburgs geitenkaasje.
Dit recept is onderdeel van het kerstmenu met een Limburgs tintje.