Toetjes, nagerechten & gebak

Stoofpeertje met bier, boerenyoghurt en geroosterde hazelnoten

Nagerecht voor 4 personen

  • 10 stoofpeertjes, bijv. Gieser Wildeman
  • 1 flesje Limburgs herfstbok bier (300 ml)
  • 2 el appelstroop
  • 1 kaneelstokje
  • 3 takjes tijm
  • 2 el hazelnoten, grofgehakt
  • 200 ml boerenyoghurt
  • gemalen kaneel, om te bestrooien
  1. Schil de peren, maar laat het steeltje aan de peer. Doe de peren in een passende stoofpan. Schenk het bier en zoveel water erbij tot de peertjes net zijn bedekt. Voeg de stroop, het kaneelstokje en de tijm toe en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag. Stoof de peren in 25-30 minuten zachtjes gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door de peren glijdt. Rooster intussen in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin en schud ze op een bord.
  3. Neem de peren uit de pan. Laat het stoofvocht tot zo'n 200 ml inkoken. Zet de peren terug in de pan.
  4. Leg op 4 borden een stoofpeertje en schep er 1-2 el stoofvocht over. Schep de yoghurt erbij en bestrooi met de hazelnoten en een snufje kaneel.

Meer toetjes, nagerechten & gebak van Gezond Idee

Bereiding: 20 minuten
Stoven: 25-30 minuten

Per persoon: 190 Kcal / 6 g vet / 4 g eiwit / 20 g koolhydraten / 40 mg Natrium / 2 g vezels
Prijs per persoon: € 0,75

Tip
Dit recept is onderdeel van het kerstmenu met een Limburgs tintje. Bewaar de rest van de stoofpeertjes in de koelkast. Lekker bij wildgerechten of als ontbijt met kwark of yoghurt.