Salades, voorgerechten & bijgerechten

Vegarecept: bruschetta met peer en Hollandse blauwaderkaas

Voorgerecht voor 4 personen 

  • 8 volkoren plakjes (desem)stokbrood
  • 1 sappige handpeer
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 50 g Hollandse blauwaderkaas (vegetarisch gestremd)
  • 1 el ongezouten amandelen, grofgehakt
  • handvol rucola
  • olijfolie extra vierge
  • broodrooster of grillpan

Bereiden

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan goudbruin en krokant. Halveer intussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.
  2. Wrijf het geroosterde brood in met het snijvlak van de knoflook en leg de bruschette op 4 borden. Snijd de kaas in dunne plakjes.
  3. Beleg de bruschette met de peer en kaas. Bestrooi met de rucola en de amandelen. Besprenkel desgewenst met een beetje extra vierge olijfolie.

Bereiden: 15 minuten

Per persoon: 160 kcal / 9 g vet / 6 g eiwit / 13 g koolhydraten / 255 mg natrium / 2 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00

Variatietip Vervang voor een mildere smaak blauwaderkaas door ricotta.