Vegarecept: bruschetta met peer en Hollandse blauwaderkaas
- 8 volkoren plakjes (desem)stokbrood
- 1 sappige handpeer
- 1 teen knoflook, gehalveerd
- 50 g Hollandse blauwaderkaas (vegetarisch gestremd)
- 1 el ongezouten amandelen, grofgehakt
- handvol rucola
- olijfolie extra vierge
- broodrooster of grillpan
Bereiden
- Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan goudbruin en krokant. Halveer intussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.
- Wrijf het geroosterde brood in met het snijvlak van de knoflook en leg de bruschette op 4 borden. Snijd de kaas in dunne plakjes.
- Beleg de bruschette met de peer en kaas. Bestrooi met de rucola en de amandelen. Besprenkel desgewenst met een beetje extra vierge olijfolie.
Bereiden: 15 minuten
Per persoon: 160 kcal / 9 g vet / 6 g eiwit / 13 g koolhydraten / 255 mg natrium / 2 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00
Variatietip
Vervang voor een mildere smaak blauwaderkaas door ricotta.