
- 75 g volkoren tarwemeel
- 1 klein ei
- 125 g skyr (zie tip)
- 125 ml sinaasappelsap
- ½ zakje vanillesuiker
- 2 el zonnebloemolie
- 150 g aardbei, in stukjes
- 1 kiwi, in halve plakjes
- 1 tl poedersuiker
- Klop een glad beslag van het tarwemeel, het ei, de skyr, het sinaasappelsap en de vanillesuiker.
- Verhit de olie in een koekenpan. Schep 4 kleine bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 2 min. per kant goudbruin en gaar.
- Bewaar 2 pannenkoekjes voor een volgend tussendoortje in de koelkast (max. 2 dagen). Leg de andere pannenkoekjes op 2 borden. Verdeel het fruit erover en bestrooi met de poedersuiker.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon (op basis van 1 pannenkoekje): 200 kcal / 7 g vet / 8 g eiwit / 22 g koolhydraten / 35 mg natrium / 4 g vezels
Prijs per persoon: € 2,00
Variatietip
Skyr is IJslandse yoghurt en bevat veel eiwitten en geen vet. Skyr is te vinden in het zuivelschap van de supermarkt. Vervang skyr eventueel door Griekse yoghurt met 0% vet.
Meer toetjes, nagerechten & gebak van Gezond Idee