Ontbijtrecepten

Volkoren toast met radijs-eisalade (VEGA)

Ontbijtgerecht voor 4 personen

  • 4 eieren
  • ½ bosje radijs
  • 4 sneden volkoren brood
  • 1 el halfvolle mayonaise
  • 2 el biologische magere kwark
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • rasp 
  1. Kook de eieren in 7 min. hard. Maak de radijs schoon en rasp grof.
  2. Rooster de sneden brood goudbruin en krokant. Meng de mayonaise met de kwark, de kerriepoeder en de bieslook.
  3. Laat de eieren onder stromend koud water schrikken. Pel de eieren en hak ze grof. Schep het ei en de radijs door het kwarkmengsel en breng op smaak met peper.
  4. Serveer de eiersalade met de toast.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon:  170 kcal / 7 g vet / 11 g eiwit / 15 g koolhydraten / 262 mg natrium en 2,5 gram vezels
Prijs per persoon: € 0,55

Tip 

Kwark en radijs zorgen voor een fris lentebriesje. Voeg voor extra frisheid nog wat citroenrasp aan de eiersalade toe.

Aanmelden nieuwsbrief