Ontbijt- of brunchgerecht voor 4 personen
- 1 ei
- 200 ml halfvolle melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 sneden vezelrijk witbrood of bruin brood
- 300 g rood fruit, bijv. rode bessen, aardbeien en/of frambozen
- 3 el zonnebloemolie
- poedersuiker
- gemalen kaneel
- schaaltje halfvolle kwark
- Klop in een diep bord het ei los met de melk en de vanillesuiker. Snijd de boterhammen schuin doormidden. Maak het fruit schoon en snijd de aardbeien in stukjes.
- Verhit in een koekenpan de helft van de olie. Week de helft van het brood aan beide kanten in het eimengsel en leg de boterhammen in de hete pan. Bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin. Leg de wentelteefjes op 4 (warme) borden. Schenk de rest van de olie in de koekenpan en bak op dezelfde manier wentelteefjes van de rest van het brood. Leg ze erbij op de borden.
- Verdeel het fruit over de wentelteefjes. Stuif er wat poedersuiker en kaneel over.
- Serveer er een flink portie halfvolle kwark bij
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 263 kcal / 15,3 gram vet / 20,9 gram eiwit / 34,9 gram koolhydraten / 308 mg natrium / 4,4 gram vezels
Liever lactosevrij
Neem haver-, soja- of rijstemelk voor lactosevrije wentelteefjes.
Gezond idee: wentelteefjes van volkoren brood + fruit