Woksalade met pompoen en kikkererwten

Maurice Aalbregts
Speciaal voor Gezond Idee heeft Maurice Aalbregts, kok in het personeelsrestaurant van het Maastricht UMC+, een gerecht ontwikkeld: een heerlijke pompoen-kikkererwtensalade die je maakt in de wok.

Vegetarische maaltijdsalade voor 4 personen

  • 100 ml kokosmelk
  • 15 g gele curry-pasta
  • 130 g gemengde salade (bijvoorbeeld een mix met jonge spinazie, mesclun en ijsbergsla)
  • 40 g tuinkers-mix china rose (gewone tuinkers mag ook)
  • circa 350 g grofgesneden pompoenblokjes (van circa 2 cm)
  • circa 180 g uiringen wit
  • 75 g kikkererwten (uitgelekt)
  • circa 100 g sojabonen
  • wokpan en wokolie
  1. Meng de gele currypasta door de kokosmelk.
  2. Wok de uienringen met de pompoen totdat ze gaar zijn. Voeg de kikkererwten en sojabonen toe en blus af met een lepel kokosmelk.
  3. Verdeel de sla over de borden. Verdeel daarover heen de wokgroenten en garneer tenslotte met de tuinkersmix.

Per persoon: 190 kcal / 10 g eiwit/ 10 vet / 11 g koolhydraten / 8 g vezels / 87 mg natrium

Meer recepten van de koks van het Maastricht UMC+ 

Sluit de enquête