
- 200 g kersen
- 125 g bloem of volkoren meel
- 1 tl bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el suiker
- 2 eieren
- 250 ml magere yoghurt
- poedersuiker
- - kersenontpitter, ingevette lage taartvorm van 24 cm doorsnede
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Was de kersen, verwijder het steeltje en de pitten.
- Meng in een kom met een garde of vork de bloem met het bakpoeder, de (vanille)suiker, de eieren en een mespunt zout. Voeg de yoghurt langzaam toe en klop tot een glad beslag. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel er de kersen over.
- Bak de clafoutis in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Bestuif de clafoutis uit de oven met een beetje poedersuiker. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Bereiding: 15 minuten
Oven: 25-30 minuten
Per persoon: 130 kcal / 2 g vet / 5 gram eiwit / 20 g koolhydraten/ 44 mg natrium / 2 g vezels
Trendtip
Voeg aan het beslag ook eens wat fijngesneden basilicum of munt toe.
Variatietip
Vervang de kersen door frambozen, bramen, stukjes abrikoos, pruim, appel of peer.
Gezond idee: vetarm ontbijt of nagerecht met vezels en fruit