Toetjes, nagerechten & gebak

Yoghurtpavlova met granaatappel en pistache

Nagerecht voor 4 personen

  • 2 eiwitten
  • 25 g suiker
  • 25 g poedersuiker
  • 100 ml Griekse yoghurt 0% vet
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 2 el ongezouten pistachenoten, grofgehakt
  • 2-3 tl vloeibare honing
  • mixer, bakplaat bekleed met bakpapier

Voorbereiden (1 dag van tevoren)

  1. Verwarm de oven voor tot 100 ºC. Klop in een vetvrije kom met de mixer de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de suiker toe en klop tot het eiwit helemaal stijf is en glanst. Spatel de poedersuiker door het eiwitschuim.
  2. Schep op de bakplaat van het eiwitschuim bergjes van 6 cm ø en druk ze met de achterkant van een lepel plat.
  3. Bak het eiwitschuim 2 uur in de voorverwarmde oven. Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen. Bewaar de meringues in een luchtdichte trommel.

Bereiden
Leg vlak voor het serveren de meringues op 4 borden. Verdeel er de yoghurt over. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de pistachenoten. Maak de pavlova's af met een straaltje honing.

Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: 10 minuten
Oven: 2 uur

Per persoon: 190 kcal / 6 g vet / 5 g eiwit / 28 g koolhydraten / 35 mg natrium / 1,5 g vezels
Prijs per persoon: € 1,00

Tip Ook lekker met schijfjes stoofpeer of citrusfruit.