Hoofdgerechten

Bloemkoolnasi met vegetarisch gehakt en light-pindasaus (VEGA)

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 500 g nasigroenten
  • 200 g pindakaas light
  • 200 ml kokosmelk light
  • 800 g bloemkoolrijst (diepvries)
  • 4 el natriumarme ketjap manis
  1. Verhit in een wok de olie. Fruit de knoflook 1 min. Bak het gehakt met de champignons 2 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min.
  2. Voeg de nasigroenten toe en bak 5 min. al omscheppend mee. Verwarm intussen in een steelpan de pindakaas met de kokosmelk en de ketjap. Laat de pindasaus tot sausdikte inkoken.
  3. Maak de bloemkoolrijst los en schep door de groenten. Bak de nasi op hoog vuur nog 3 min. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de bloemkoolnasi op 4 borden en serveer met de pindasaus.

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 575 kcal / 32 gram vet / 26 gram eiwit / 39 gram koolhydraten / 500 mg natrium / 14 gram vezels

Variatietip

Vervang de bloemkoolrijst door broccoli- of wortelrijst. Ook erg lekker!

Gezond idee: groenterijk door de bloemkoolrijst en zelfgemaakt, slankere versie van pindasaus

Aanmelden nieuwsbrief