- 2 el zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g vegetarisch gehakt
- 250 g champignons, in plakjes
- 1,5 tl gemalen komijn
- 500 g nasigroenten
- 200 g pindakaas light
- 200 ml kokosmelk light
- 800 g bloemkoolrijst (diepvries)
- 4 el natriumarme ketjap manis
- Verhit in een wok de olie. Fruit de knoflook 1 min. Bak het gehakt met de champignons 2 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min.
- Voeg de nasigroenten toe en bak 5 min. al omscheppend mee. Verwarm intussen in een steelpan de pindakaas met de kokosmelk en de ketjap. Laat de pindasaus tot sausdikte inkoken.
- Maak de bloemkoolrijst los en schep door de groenten. Bak de nasi op hoog vuur nog 3 min. Breng op smaak met peper.
- Schep de bloemkoolnasi op 4 borden en serveer met de pindasaus.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 575 kcal / 32 gram vet / 26 gram eiwit / 39 gram koolhydraten / 500 mg natrium / 14 gram vezels
Variatietip
Vervang de bloemkoolrijst door broccoli- of wortelrijst. Ook erg lekker!
Gezond idee: groenterijk door de bloemkoolrijst en zelfgemaakt, slankere versie van pindasaus