Hoofdgerechten

Bloemkoolnasi met vegetarisch gehakt en light-pindasaus (VEGA)

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 500 g nasigroenten
  • 1 flinke pindakaas light
  • 200 ml kokosmelk light
  • 800 g bloemkoolrijst (diepvries) 
  1. Verhit in een wok de olie. Fruit de knoflook 1 min. Bak het gehakt met de champignons 2 min. Voeg de komijn toe en bak 1 min.
  2. Voeg de nasigroenten toe en bak 5 min. al omscheppend mee. Verwarm intussen in een steelpan de pindakaas met de kokosmelk en de ketjap. Laat de pindasaus tot sausdikte inkoken.
  3. Maak de bloemkoolrijst los en schep door de groenten. Bak de nasi op hoog vuur nog 3 min. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de bloemkoolnasi op 4 borden en serveer met de pindasaus.

Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 250 kcal / 10 g vet / 17.5 g eiwit / 15 g koolhydraten / 380 mg natrium / 11 g vezels

Variatietip

Vervang de bloemkoolrijst door broccoli- of wortelrijst. Ook erg lekker!

Aanmelden nieuwsbrief