- 2 el olijfolie
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 250 g champignons, in plakjes
- 300 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 1 liter natriumarme groentebouillon
- 200 g tuinerwten (diepvries)
- 125 ml crème fraîche light
- 50 g oude 30+ kaas, geraspt
- 2 el fijngehakte peterselie
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot. Bak de champignons 3 minuten mee. Schep er de risottorijst door en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
- Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens nieuwe bouillon toe als de vorige scheut bijna helemaal is opgenomen.
- Kook de rijst zo in 15-20 minuten beetgaar; voeg na 10 minuten de bevroren erwten toe.
- Neem de pan van het vuur. Roer de crème fraîche, de geraspte kaas en peper naar smaak door de risotto. Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de peterselie.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 504 kcal / 15 g vet / 15 g eiwit / 70 g koolhydraten / 235 mg natrum / 5 g vezels
Tip
Geef er voor voldoende groenten (200 g per persoon) nog een salade van veldsla met walnoten bij.
Vegetarische kaas
Veel kazen worden van oudsher bereid met dierlijk stremsel. Voor biologische kazen wordt vaak vegetarisch stremsel gebruikt. Dit wordt op de verpakking vermeld.
Gezond idee: risotto met groenten