- 250 g (volkoren) couscous
- 400 g lamsfilet, in blokjes
- 200 g wilde spinazie, harde steeltjes verwijderd
- 1 bosje platte peterselie
- 5 el olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 komkommer, zonder zaadlijsten in blokjes
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 1 bos radijsjes, in plakjes
- 100 g granaatappelpitjes
- 50 g geroosterde amandelen, grofgehakt
- - satéstokjes of barbecuespiesen
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de lamsfilet met peper en rijg de blokjes aan de satéstokjes of spiesen.
- Hak de spinazie en de peterselie grof. Roer de couscous met een vork los. Meng er 3 eetlepels olijfolie en het citroensap door. Schep alle groenten, de granaatappelpitjes en de amandelen door de couscous. Breng de salade op smaak met peper.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de lamsspiesen in 5 minuten rondom bruin en vanbinnen rosé. Serveer de lamsspiesen met de couscoussalade.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon 645 kcal, 29 gram vet, 34 gram eiwit, 58 gram koolhydraten, 94 mg natrium en 5,5 gram vezels
Gezond idee: volkoren couscous
Serveertip
Lekker met een magere knoflook-dillesaus van 100 gram Griekse yoghurt (0% vet), 1 eetlepel halvanaise, 1 geperste teen knoflook en 1 eetlepel fijngehakte dille.
Vega-tip
Laat de lamsspies weg en schep 200 gram verbrokkelde zachte geitenkaas of feta door de salade.
Glutenvrij
Couscous bevat net als bulgur gluten. Vervang voor een glutenvrije maaltijd de couscous door quinoa, zilvervlies- of meergranenrijst.