Ovenplaat met zoete aardappel, voorjaarsgroenten en kurkuma (VEGA)
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
- 1 kg zoete aardappelen
- 500 g meiraapjes
- ½ bos bospeen
- 500 g groene asperges
- 6 el olijfolie
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gemalen kurkuma
- lente-ui en/of basilicum om te bestrooien
- 2 bakplaten bekleed met bakpapier
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van 1 cm. Boen ook de meiraapjes schoon en snijd ze in partjes van 1 cm. Leg de aardappelen en meiraapjes op een bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Bestrooi met peper naar smaak.
- Snijd het groene loof van de worteltjes en schrap ze. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Leg de worteltjes en asperges op een bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Bestrooi met peper naar smaak.
- Rooster de zoete aardappelen en de groenten in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten beetgaar.
- Rasp of pers intussen de knoflook boven de yoghurt. Voeg de kurkuma toe en meng met de knoflook door de yoghurt. Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Bestrooi de geroosterde zoete aardappelen en groenten met de lente-ui en/of basilicum en serveer met de kurkumayoghurt.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 25 minuten
Per persoon: 506 kcal / 20 g vet / 10 g eiwit / 68 g koolhydraten / 213 mg natrium / 12 g vezels
Prijs per persoon: € 2,75
Meer lenterecepten
- Bospeenamandelsoep met spicy honingamandelen
- Raapstelen-kwarkomelet met zoetzure radijsjes
- Lenteburger met venkelsalade en gembermosterd
Meld je aan voor de Gezond Idee nieuwsbrief