Ovenplaat met zoete aardappel, voorjaarsgroenten en kurkuma (VEGA)

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 g meiraapjes
  • ½ bos bospeen
  • 500 g groene asperges
  • 6 el olijfolie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • lente-ui en/of basilicum om te bestrooien
  • 2 bakplaten bekleed met bakpapier
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van 1 cm. Boen ook de meiraapjes schoon en snijd ze in partjes van 1 cm. Leg de aardappelen en meiraapjes op een bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Bestrooi met peper naar smaak.
  2. Snijd het groene loof van de worteltjes en schrap ze. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Leg de worteltjes en asperges op een bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie. Bestrooi met peper naar smaak.
  3. Rooster de zoete aardappelen en de groenten in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten beetgaar.
  4. Rasp of pers intussen de knoflook boven de yoghurt. Voeg de kurkuma toe en meng met de knoflook door de yoghurt. Snijd de lente-ui in ringetjes.
  5. Bestrooi de geroosterde zoete aardappelen en groenten met de lente-ui en/of basilicum en serveer met de kurkumayoghurt.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 25 minuten

Per persoon: 506 kcal / 20 g vet / 10 g eiwit / 68 g koolhydraten / 213 mg natrium / 12 g vezels
Prijs per persoon: € 2,75

Meer lenterecepten

Meld je aan voor de Gezond Idee nieuwsbrief

 

Ovenplaat met zoete aardappel, voorjaarsgroenten en kurkuma (VEGA)
Foto Studio Philippi
Sluit de enquête