Recept hoofdgerecht: traybake met zoete aardappel, kipfilet en harissayoghurt

Met gezond en gevarieerd eten krijgen we onze vitamines binnen. Dit verrassend lekkere gerecht zit er zelfs helemaal vol mee!
Traybake
Foto Studio Philippi
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 700 g broccoli
  • 2 tl kerrie
  • 4 el olijfolie
  • 300 g kipfilet
  • 2 tl harissa (of meer naar smaak)
  • 150 g Griekse yoghurt 0%
  • 2 takjes peterselie (of een handvol rucola)
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze. Snijd de aardappelen in partjes van 1-2 cm. Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de steel in plakjes van 2 cm. Leg de broccoli tussen de zoete aardappelen.
  3. Meng de kerrie met 1 el olijfolie. Wrijf de kipfilets in met de kerrie-olie. Leg de kipfilets bij de broccoli en de zoete aardappelen. Besprenkel met resterende 3 el olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
  4. Bak de kipfilet met de broccoli en de zoete aardappel in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 min. bruin en gaar. Meng intussen de harissa door de yoghurt. Voeg naar smaak gerust wat extra harissa toe.
  5. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de traybake met de peterselie en serveer met de harissayoghurt.

Bereiding: 20 minuten + oven: 25 minuten

Per persoon: 470 kcal / 14 g vet / 26 g eiwit / 60 g koolhydraten / 200 mg natrium / 12 g vezels
Prijs per persoon: € 2,50

Vitamines? Broccoli bevat veel vitamine C en zoete aardappel de provitamine A (betacaroteen).

Meld je aan voor de Gezond Idee nieuwsbrief

 

Sluit de enquête