Griekse quinoasalade
Foto Studio Philippi
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 300 g quinoa
  • 4 el rodewijnazijn
  • 6 el extra vergine olijfolie 
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 8 tomaten, zonder zaadlijsten en in blokjes
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 1 kleine komkommer, in blokjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, grofgehakt
  • 200 g feta, grofverkruimeld
  • 2 bosjes platte peterselie, fijngehakt 
  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de quinoa af en spreid uit op een schaal om snel af te koelen.
  2. Schep de wijnazijn, de olijfolie en de oregano door de quinoa. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep om. Breng de salade op smaak met peper en weinig zout.

Bereiding: 20 minuten
Per persoon 305 kcal / 16 g vet / 11 g eiwit / 27 g koolhydraten / 615 mg natrium / 2,8 g vezels

Extra eiwit 

Bestrooi de salade met grofgehakte geroosterde amandelen.

Quinoa 

Quinoa (spreek uit: kienwah) zijn de zaden van een Zuid-Amerikaanse plant. Quinoa is glutenvrij. Je vindt het in het schap bij de rijst, couscous en bulgur waardoor je het ook prima kunt vervangen.

Gezond idee: quinoa is een ideale basis voor een glutenvrije salade.

Sluit de enquête