Hollandse paprikaquiche met geitenkaas

Hollandse paprikaquiche met geitenkaas
Hoofdgerecht voor 4 personen 
  • ca. 750 g paprika (3 grote of 6 kleine paprika's)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries), ontdooid
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 4 takjes tijm
  • 125 g zachte geitenkaas naturel
  • quiche- of taartvorm (24 cm ø) 
  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken van 3 cm. 
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 10 min.
  3. Bekleed intussen de vorm met de plakjes deeg. Klop de eieren los met de melk. Voeg de blaadjes van de takjes tijm en peper naar smaak toe.
  4. Schep de paprika met de ui op de deegbodem. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes tussen de paprika. Schenk het eimengsel erover.
  5. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Serveer de quiche (lauw)warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Bereiding: 20 minuten
Oven: 35-40 minuten

Per persoon: 507 kcal / 29 g vet / 17 g eiwit / 40 g koolhydraten / 697 mg natrium / 5 g vezels. 

Tip 

Het oog wil ook wat! Gebruik voor een mooie bonte quiche verschillende kleuren paprika’s.

Gezond idee: hartige taartdeeg is slanker dan bladerdeeg

Sluit de enquête