- ca. 750 g paprika (3 grote of 6 kleine paprika's)
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries), ontdooid
- 4 eieren
- 100 ml melk
- 4 takjes tijm
- 125 g zachte geitenkaas naturel
- quiche- of taartvorm (24 cm ø)
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukken van 3 cm.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 10 min.
- Bekleed intussen de vorm met de plakjes deeg. Klop de eieren los met de melk. Voeg de blaadjes van de takjes tijm en peper naar smaak toe.
- Schep de paprika met de ui op de deegbodem. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes tussen de paprika. Schenk het eimengsel erover.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Serveer de quiche (lauw)warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereiding: 20 minuten
Oven: 35-40 minuten
Per persoon: 507 kcal / 29 g vet / 17 g eiwit / 40 g koolhydraten / 697 mg natrium / 5 g vezels.
Tip
Het oog wil ook wat! Gebruik voor een mooie bonte quiche verschillende kleuren paprika’s.
Gezond idee: hartige taartdeeg is slanker dan bladerdeeg