Hoofdgerechten
Indiase aardappel-linzencurry met aubergine en filetlapje
- 4 el zonnebloemolie
- 2 aubergines, in blokjes
- 1 bakje cherrytomaatjes (250 g)
- 2 el milde Indiase currypasta
- 400 g aardappelblokjes (uit de koeling)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 blikje linzen (160 g), uitgelekt en afgespoeld
- 4 varkensfiletlapjes
- 2 takjes munt, alleen de blaadjes
- Verhit in een ruime hapjespan 2 el olie. Bak de aubergine 3 minuten. Halveer intussen de tomaatjes. Bak de tomaatjes 1 min. met de aubergine mee.
- Schep de currypasta door de aubergine en tomaatjes en bak nog 1 min. Voeg de aardappelblokjes en de kokosmelk toe. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof de curry in 10 min. zachtjes gaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak in 3-4 min. per kant bruin en net gaar.
- Schep de linzen door de curry. Verdeel curry over 4 borden en leg er de filetlapjes bij. Bestrooi met de munt.
Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 622 kcal / 34 gram vet / 41 gram eiwit / 34 gram koolhydraten / 312 mg natrium / 8 gram vezels
Tip
Ook lekker met zoete aardappelblokjes!