Hoofdgerechten

Italiaanse kip met rozemarijnblokjes en geroosterde tomaat

Foto studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 600 g tomaten
  • 8 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 400 g kipfilets
  • 4 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 8 takjes rozemarijn
  • 900 g koelverse aardappelblokjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 200 g gemengde sla
  • 3 eetlepels dressing op basis van yoghurt, halvanaise en verse kruiden
  • bakplaat, 4 cocktailprikkers
  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de tomaten en leg ze op de bakplaat. Meng 4 el olijfolie met de oregano en peper. Besprenkel de tomaten met de olijfolie.
  2. Snijd de kipfilets in de lengte open en vouw ze open. Verdeel de tomaatjes en 4 takjes rozemarijn over de kipfilets. Klap ze dicht en steek vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kipfilets met peper.
  3. Rooster de tomaten in de voorverwarmde oven in 15-20 min. sappig. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kipfilets in 12 min. goudbruin en gaar.
  4. Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Ris de naaldjes van de laatste takjes rozemarijn. Schep de rozemarijn met de knoflook door de aardappelblokjes en bak nog 1 min.
  5. Leg de kipfilets met de tomaten op 4 borden. Schep er de aardappelblokjes met de rozemarijn bij.
  6. Serveer er een frisse groene salade bij met de dressing

Bereiding: 30 minuten
Oven: 15-20 minuten

Per persoon: 707 kcal / 33,6 gram vet / 33,7 gram eiwit / 63,0 gram koolhydraten / 650 mg natrium en 9,2 gram vezels

Variatietip

Vervang de aardappelblokjes door volkoren spaghetti of penne.

Gezond idee: tomaten = seizoen = vetarm en veel voedingsstoffen

Aanmelden nieuwsbrief