Hoofdgerecht voor 4 personen
- 600 g tomaten
- 8 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 400 g kipfilets
- 4 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
- 8 takjes rozemarijn
- 900 g koelverse aardappelblokjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- 200 g gemengde sla
- 3 eetlepels dressing op basis van yoghurt, halvanaise en verse kruiden
- bakplaat, 4 cocktailprikkers
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de tomaten en leg ze op de bakplaat. Meng 4 el olijfolie met de oregano en peper. Besprenkel de tomaten met de olijfolie.
- Snijd de kipfilets in de lengte open en vouw ze open. Verdeel de tomaatjes en 4 takjes rozemarijn over de kipfilets. Klap ze dicht en steek vast met een cocktailprikker. Bestrooi de kipfilets met peper.
- Rooster de tomaten in de voorverwarmde oven in 15-20 min. sappig. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de kipfilets in 12 min. goudbruin en gaar.
- Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Ris de naaldjes van de laatste takjes rozemarijn. Schep de rozemarijn met de knoflook door de aardappelblokjes en bak nog 1 min.
- Leg de kipfilets met de tomaten op 4 borden. Schep er de aardappelblokjes met de rozemarijn bij.
- Serveer er een frisse groene salade bij met de dressing
Bereiding: 30 minuten
Oven: 15-20 minuten
Per persoon: 707 kcal / 33,6 gram vet / 33,7 gram eiwit / 63,0 gram koolhydraten / 650 mg natrium en 9,2 gram vezels
Variatietip
Vervang de aardappelblokjes door volkoren spaghetti of penne.
Gezond idee: tomaten = seizoen = vetarm en veel voedingsstoffen