- 300 g noedels
- 600 g broccoli, in kleine roosjes
- 1 el sesamzaad
- 2 el zonnebloemolie
- 350 g kalkoenfilet, in blokjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 rode paprika, in reepjes
- 150 ml teriyakisaus
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoli in water met zout in 4-5 min. beetgaar. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en schud op een bord.
- Verhit in een wok de olie. Bak de kalkoenfilet in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui en de paprika toe en roerbak nog 2 min. Schep de broccoli erdoor en bak nog 1 min.
- Schenk de teriyakisaus erbij en wok het gerecht nog 1 min. op hoog vuur. Verdeel de noedels over 4 borden of kommen. Schep er de kalkoen teriyaki op en bestrooi met sesamzaad.
Bereiding: 20 minuten
Per persoon: 555 kcal / 10 g vet / 37 g eiwit / 75 g koolhydraten / 2104 mg natrium / 6,5 g vezels
Extra vezels
Kies voor volkoren noedels voor extra vezels.
Sesamzaad
Sesamzaad bevat veel van de gezonde meervoudig onverzadigde vetzuren. De zaadjes doen het ook goed op een sandwich, in een salade of een (wok)soep.
Variatietip
Vervang de kalkoenfilet door kip- of zalmfilet, of grote garnalen. Ook erg lekker!
Vega-tip
Vervang de kalkoenfilet door tofu.
Broccoli
Broccoli bevat enorm veel vezels en geeft lange tijd een verzadigd gevoel. Bewaar een restje knapperige broccoliroosjes voor de volgende dag: als tussendoortje of in een smoothie is broccoli ook heerlijk!