Hoofdgerechten

Kokosrijst met wokgroenten en Thaise visballetjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g pangasiusfilet
  • 1 el volkoren meel
  • 1 el Thaise currypasta
  • 6 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g zilvervliesrijst of volkoren pandanrijst
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 600 g wokgroenten (uit de koeling)
  • 1 rode paprika
  • - keukenmachine of staafmixer met hakmolen

 

  1. Maal in de keukenmachine of in porties in de hakmolen de pangasiusfilet fijn. Meng het visgehakt met het meel en de currypasta. Rol met vochtige handen 12 gehaktballetjes van het visgehakt.
  2. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de ui 1 min. Schep de rijst erdoor. Schenk de kokosmelk en 300 ml water erbij en breng al roerende aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt op laag vuur in 10 min. gaar.
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de visballetjes in 8 min. bruin en gaar. Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Bak de paprika 2 min. Voeg de wokgroenten toe en bak ze al omscheppend in 5 min. beetgaar. Breng op smaak met peper of een beetje sojasaus.
  4. Verdeel de kokosrijst over 4 borden. Schep er de groenten met de visballetjes bij. 

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 720 kcal, 36 gram vet, 24 gram eiwit, 69 gram koolhydraten, 157 mg natrium en 7 gram vezels

Tip 

Gebruik voor de visballetjes bij voorkeur een pan met antiaanbaklaag zodat ze rondom mooi bruin bakken. De visballetjes kunnen ook in een stoomoven of -mandje gaar gestoomd worden.

Variatietip 

In plaats van currypasta zijn 1 tl kerrie of 2 takjes fijngehakte dille of bieslook ook heerlijke smaakmakers voor het visgehakt.

Aanmelden nieuwsbrief