Lunch- en brunchrecepten

Kropsla-banaansmoothie

Vegetarisch lunchgerecht voor 4 personen

  • 2 bananen, in plakjes
  • 4 sneden volkorenbrood
  • 2 el halvarine
  • 2 plakken belegen 30+ kaas
  • 1 kropsla
  • 150 ml vers sinaasappelsap
  • 400 ml halfvolle yoghurt
    - staafmixer of blender
  1. Doe de bananen in een diepvriesdoos en vries ze in 2 uur in.
  2. Besmeer het brood met de halvarine. Beleg 2 sneden brood met de kaas. Dek af met de rest van de boterhammen en snijd de sandwiches door. Haal de bladeren van de sla en was ze. Verwijder de harde nerven en scheur de sla grof.
  3. Doe de sla met de banaan, het sinaasappelsap en de yoghurt in een hoge maatbeker of blender; pureer alles glad. Doe dit eventueel in 2 porties.
  4. Schenk de slasmoothie in 4 glazen en steek er een dik rietje in. Serveer er de boterham met kaas bij.

Meer recepten van Gezond Idee

Bereiding: 15 minuten + 2 uur bevriezen
Per persoon 235 kcal, 5 gram vet, 13 gram eiwit, 32 gram koolhydraten, 302 mg natrium en 4 gram vezels

Nitraatrijke groenten goed voor bloeddruk

Kropsla is rijk aan nitraat en dat heeft een positief effect op de bloeddruk. Lees meer