Hoofdgerechten

Kropslastamppot met gegrilde paprika en kalkoen

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 kropsla
  • 200 ml melk
  • 400 g kalkoenfilet, in blokjes
  • - grillpan, pureestamper

 

  1. Kook de aardappelen in water in 20 min. gaar. Schep de paprikareepjes om met 2 el olijfolie.
  2. Verhit de grillpan. Gril de paprika in 2 porties in 4-5 min. bruin en gaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de kalkoenblokjes met peper en bak ze in 6-8 min. bruin en gaar.
  3. Maak intussen de kropsla schoon en scheur in stukken. Verwarm de melk.
  4. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de kropsla in 3-4 porties en ten slotte de gegrilde paprika door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de kalkoenblokjes over.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 580 kcal / 12 gram vet / 36 gram eiwit / 77 gram koolhydraten / 87 mg natrium / 9 gram vezels

In deze stamppot zijn lekker veel aardappelen gebruikt, maar daardoor bevat deze dus ook iets meer koolhydraten.

Variatietip 

Vervang de kalkoenfilet door zalmfilet.

Aanmelden nieuwsbrief