Hoofdgerecht voor 4 personen
- 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- 2 rode paprika’s, in reepjes
- 4 el olijfolie
- 1 kropsla
- 200 ml melk
- 400 g kalkoenfilet, in blokjes
- - grillpan, pureestamper
- Kook de aardappelen in water in 20 min. gaar. Schep de paprikareepjes om met 2 el olijfolie.
- Verhit de grillpan. Gril de paprika in 2 porties in 4-5 min. bruin en gaar. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de kalkoenblokjes met peper en bak ze in 6-8 min. bruin en gaar.
- Maak intussen de kropsla schoon en scheur in stukken. Verwarm de melk.
- Giet de aardappelen af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de kropsla in 3-4 porties en ten slotte de gegrilde paprika door. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot op 4 borden en verdeel er de kalkoenblokjes over.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 580 kcal / 12 gram vet / 36 gram eiwit / 77 gram koolhydraten / 87 mg natrium / 9 gram vezels
In deze stamppot zijn lekker veel aardappelen gebruikt, maar daardoor bevat deze dus ook iets meer koolhydraten.
Variatietip
Vervang de kalkoenfilet door zalmfilet.