Lenteburger met venkelsalade en gembermosterd

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 400 g kippengehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 rode ui
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 400 g venkel
  • 2 el halfvolle mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 4 volkoren broodjes
  • 1 el mosterd
  • 1 cm gember, geschild
  • 4-8 blaadjes krop sla
  • 1 el tuinkers, van het bed geknipt
  1. Doe het gehakt in een schaal. Pers er de knoflook boven en voeg de oregano met peper en een beetje zout naar smaak toe. Meng het gehakt goed en vorm er met vochtige handen 4 mooie burgers van. Bewaar de burgers afgedekt in de koelkast.
  2. Snijd de ui in halve ringen. Meng de ui met de wijnazijn en suiker en zet 10 min. apart om te marineren zodat de smaak van de ui zachter wordt.
  3. Schaaf of snijd de venkel in fijne reepjes. Meng de mayonaise met het citroensap. Schep er de venkel door en breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
  4. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipburgers in 10 min. bruin en gaar. Snijd de broodjes open. Rasp de gember en meng met de mosterd. Besmeer de onderste helft van de broodjes met de gembermosterd. Verdeel er de sla over.
  5. Leg de kipburgers op de sla en schep de venkelsalade en gemarineerde ui erop. Bestrooi met de tuinkers en dek af met de bovenste helften van de broodjes.

Bereiding: 40 minuten

Per persoon: 350 kcal / 13 g vet / 30 g eiwit / 24 g koolhydraten / 375 mg natrium / 7 g vezels
Prijs per persoon: € 2,00 

Tip 

Weinig tijd? Maak de kipburgers en de venkelsalade al de avond van tevoren. Marineer ook de rode ui alvast en bewaar alles afgedekt in de koelkast.

Gezond idee: magere burger

Ook lekker in de lente

Meld je aan voor de Gezond Idee nieuwsbrief

Lenteburger met venkel
Foto Studio Philippi
Sluit de enquête