Marokkaanse linzenrijst met kalkoen en amandel

Marokkaanse linzenrijst met kalkoen en amandel
Foto Studio Philippi
Hoofdgerecht voor 4 personen 
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kalkoenfilet, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 2 el ras el hanout (Marokkaanse specerijenmelange)
  • 3 el rozijnen
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 blik linzen (400 g), uitgelekt
  • 1 bosje platte peterselie 
  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de kalkoenblokjes in 3 min. goudbruin aan. Voeg de knoflook, de ui en de paprikareepjes toe en bak 4 min. mee.
  2. Voeg de tomaat, de ras el hanout en de rozijnen toe en bak nog 1 min. Schep de rijst erdoor. Schenk 750 ml water in de pan en breng tegen de kook.
  3. Draai het vuur laag en kook de rijst in 10 min. zachtjes gaar. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Hak de peterselie fijn.
  4. Schep de linzen door de rijst en verwarm nog 1 min. Schep er de peterselie door en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de linzenrijst op een schaal en bestrooi met het amandelschaafsel.

Bereiding: 25 minuten
Per persoon: 625 kcal, 14 gram vet, 36 gram eiwit, 82 gram koolhydraten, 224mg Natrium en 11 gram vezels

Dit recept is wat aan de lage kant met groenten. eet er een salade bij of eet de rest van de dag extra groente.

Tip 

Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur en serveer als salade.

Gezond idee: 1x per week peulvruchten

Sluit de enquête