Hoofdgerecht voor 4 personen
- 225 g Thaise rijstnoedels (zilvervlies of wit)
- 2 eieren
- 400 g pangasiusfilet
- 4 el zonnebloemolie
- 200 g peultjes
- 1 zak Thaise wokgroente (400 g)
- 1 limoen
- 3 el Thaise vissaus
- 2 tl honing
- 50 g ongezouten pinda’s, grofgehakt
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los. Snijd de pangasiusfilet in reepjes van 1 cm.
- Verhit in een wok 1 el olie. Schenk de eieren in de wok en roerbak de eieren in 1 min. net gaar. Schep het ei op een bord. Schenk 2 el olie in de wok. Roerbak de visreepjes in 3 min. net gaar en schep bij het ei.
- Schenk de laatste el olie in de wok. Bak de peultjes 2 min. al omscheppend. Voeg de wokgroente toe en bak de groenten in 4 min. knapperig gaar.
- Meng het limoensap met de vissaus en de honing. Voeg de saus toe aan de groenten. Schep voorzichtig de noedels, de visreepjes en het ei toe en bak nog 1 min.
- Verdeel de pad thai over 4 borden en bestrooi met de pinda’s.
Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 550 kcal / 21 gram vet / 30 gram eiwit / 58 gram koolhydraten / 528 mg natrium / 6 gram vezels
Tip
Voeg voor een knapperig accent een handje taugé toe.