Hoofdgerechten

Pad thai met peultjes, kabeljauw en pinda’s

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 225 g Thaise rijstnoedels (zilvervlies of wit)
  • 2 eieren
  • 400 g pangasiusfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  • 200 g peultjes
  • 1 zak Thaise wokgroente (400 g)
  • 1 limoen
  • 3 el Thaise vissaus
  • 2 tl honing
  • 50 g ongezouten pinda’s, grofgehakt

 

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los. Snijd de pangasiusfilet in reepjes van 1 cm.
  2. Verhit in een wok 1 el olie. Schenk de eieren in de wok en roerbak de eieren in 1 min. net gaar. Schep het ei op een bord. Schenk 2 el olie in de wok. Roerbak de visreepjes in 3 min. net gaar en schep bij het ei. 
  3. Schenk de laatste el olie in de wok. Bak de peultjes 2 min. al omscheppend. Voeg de wokgroente toe en bak de groenten in 4 min. knapperig gaar.
  4. Meng het limoensap met de vissaus en de honing. Voeg de saus toe aan de groenten. Schep voorzichtig de noedels, de visreepjes en het ei toe en bak nog 1 min.
  5. Verdeel de pad thai over 4 borden en bestrooi met de pinda’s.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 550 kcal / 21 gram vet / 30 gram eiwit / 58 gram koolhydraten / 528 mg natrium / 6 gram vezels

Tip 

Voeg voor een knapperig accent een handje taugé toe.

Aanmelden nieuwsbrief