Pasta carbonara met kip

Pasta carbonara met kip
Hoofdgerecht voor 4 personen 
  • 300 g volkoren spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 450 g doperwten (diepvries)
  • 3 eieren
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 3 takjes peterselie
  • 250 g cherrytomaatjes 
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de kipreepjes in 8 min. goudbruin en gaar. Kook de dopererwten in 3-4 min. knapperig gaar.
  2. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de helft van de kaas. Hak de peterselie fijn en halveer de tomaatjes.
  3. Giet de spaghetti af en vang een kop kookvocht op. Voeg een scheutje kookvocht aan het eimengsel toe.
  4. Meng de spaghetti met het eimengsel door de kipreepjes. Schep de erwten met de peterselie erdoor en breng op smaak met peper.
  5. Schep de spaghetti op een schaal of 4 borden en serveer met de rest van de kaas en de tomaatjes. 

Bereiding: 20 minuten

Per persoon: 600kcal / 15 g vet / 44 g eiwit / 68 g koolhydraten / 238 mg natrium / 11 g vezels

Serveertip 

Serveer er voor voldoende groente een lekkere rucolasalade met yoghurtdressing bij.

Gezond idee: maak pasta carbonara met kip in plaats van spek, en kies voor volkoren pasta. Voeg meteen wat groenten toe aan de pasta.

 

Sluit de enquête