Hoofdgerechten

Pastapakketje met kabeljauw en venkelsalade

Foto Studio PhilippiHoofdgerecht voor 4 personen

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten (400 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
  • handvol basilicumblaadjes
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 300 g venkel
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el kappertjes
  • 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie, keukentouw of metalen paperclips, bakplaat 
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 4 min. mee. 
  2. Schenk het blik tomatenblokjes in de pan en breng tegen de kook. Kook de pastasaus 8 min. zachtjes. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC.
  3. Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de tomatensaus. Maak de vellen bakpapier vochtig (niet nat!) zodat ze zich makkelijk laten plooien. Verdeel de spaghetti over de vellen.
  4. Verdeel de kabeljauwfilet in 4 porties en leg op de spaghetti. Bestrooi de vis met peper. Vouw de pakketjes tot buideltjes en bind ze dicht met een stukje keukentouw of vouw ze dicht, en steek ze vast met de paperclips.
  5. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak ze 15 min. in de voorverwarmde oven, tot de pasta warm is en de vis sappig en net gaar. Schaaf of snijd intussen de venkel in ragfijne reepjes. Hak het venkelgroen fijn. Meng de venkelreepjes en het -groen met de extra vierge olijfolie en peper naar smaak.
  6. Leg de pastapakketjes op 4 borden en laat iedereen aan tafel z'n eigen pakketje open maken. Serveer met de venkelsalade.

Bereiding: 25 minuten
Oven: 15 minuten

Per persoon: 515 kcal / 15 g vet / 31 g eiwit / 59 g koolhydraten / 318 mg natrium / 10 g vezels

Tip 

Deze pakketjes doen het geweldig op tafel en zijn bovendien eerder op de dag al helemaal voor te bereiden. Leg de vis gewoon rauw op de pasta, deze stoomt in het pakketje vanzelf heerlijk sappig gaar. Al cartoccio is de Italiaanse benaming van zulke bereidingen in aluminiumfolie of bakpapier, wellicht ben je die al eens op een menukaart tegengekomen.

Gezond idee: vis stomen in een verrassend pastapakketje.

Aanmelden nieuwsbrief