Penne met kip bolognese en courgette

Penne met kip bolognese en courgette
Hoofdgerecht voor 4 personen
  • 300 g volkoren penne
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine wortel, in stukjes
  • 350 g kipgehakt
  • 1 courgette
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • handvol basilicumblaadjes of rucola 
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook en wortel 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. 
  3. Snijd intussen de courgette in kleine blokjes. Schep de courgette door het gehakt en bak 2 min. mee.
  4. Schep de tomatenpuree door het gehakt en de groenten. Voeg het blik tomatenblokjes met 150 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en verwarm de saus 10 min. zachtjes.
  5. Giet de pasta af en meng met de saus. Breng op smaak met peper. Schep de pasta op een schaal en bestrooi met de basilicum.

Bereiding: 25 minuten

Per persoon: 485 kcal / 8,5 g vet / 34 g eiwit / 63 g koolhydraten / 223 mg natrium / 10 g vezels

Geef er voor voldoende groente nog een kleine salade bij. 

Variatietip 

Vervang het kipgehakt ook eens door kalfsgehakt en fruit met de ui 1 fijngesneden rode peper mee voor extra pit. 

Gezond idee: volkoren pasta en kipgehakt (eiwit)

Sluit de enquête