Hoofdgerechten

Pizza met gegrilde groenten

Hoofdgerecht voor 2 personen

  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 rode uien, in partjes
  • ½ kleine courgette, in plakjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 pizzabodems (koelvers)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 bol buffelmozzarella (125 g), in stukjes
  • 25 g rucola
  • 25 g parmezaanse kaas
  • - grillpan, bakplaat
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schep in een kom de paprika, ui en courgette om met de olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de groenten in porties in 4-5 minuten beetgaar.
  2. Leg de pizzabodems op een bakplaat. Besmeer ze met de tomatenpuree en verdeel er de groenten en de mozzarella over.
  3. Bak de pizza's in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de pizza's uit de oven met de rucola en schaaf er mooie krullen parmezaanse kaas over. Serveer de pizza's in punten.

Bereiding: 20 minuten
Oven: 10-12 minuten

Per persoon: 800 kcal / 38 g vet / 37 g eiwit / 73 g koolhydraten / 1046 mg natrium / 10 g vezels
Ook pizza met veel groenten bevat toch aardig wat calorieën en natrium. Let dus de rest van de dag op je calorie- en zoutinname.

Gezond idee: pizza met veel groenten

Aanmelden nieuwsbrief