Hoofdgerechten

Pompoenhutspot met kip-ketjapreepjes

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 800 g pompoenblokjes (koelvers)
  • 2 uien, grofgesnipperd
  • 2 tl sesamzaad
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g kipfiletreepjes
  • 2 el ketjap manis
  • 150 ml melk
  • pureestamper 
  1. Kook de aardappelen met de pompoenblokjes en gesnipperde uien in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  3. Verhit in de koekenpan de olie. Bestrooi de kipreepjes met peper en bak ze in 5-6 min. goudbruin en gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 min.
  4. Verwarm intussen de melk. Giet de aardappelen met de pompoen af. Zet de pan terug op laag vuur. Schenk de melk in de pan en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep het sesamzaad door de kipreepjes. Verdeel de hutspot over 4 borden en schep er de kip-ketjapreepjes bij.

Bereiding: 30 minuten
Per persoon: 510 kcal / 9 g vet / 35 g eiwit / 64 g koolhydraten / 246 mg natrium / 15 g vezels

Tip

Breng de hutspot pittig op smaak met sambal.

Aanmelden nieuwsbrief