Soepen
Recept: kalkoenbouillon met pastinaak en verse kruiden
- 2 kippenbouillontabletten met minder zout
- 200 g kalkoenfilet (aan een stuk)
- 100 g pastinaak, geschild en in kleine blokjes
- 3 el fijngehakte verse kruiden, bijv. peterselie, kervel, bieslook
Voorbereiden (1-2 dagen van tevoren)
- Breng de bouillontabletten met 1 liter water de kalkoenfilet aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 30 min. trekken.
- Neem de bouillon van het vuur en laat afkoelen. Bewaar de bouillon op een koele plek.
Bereiden
- Neem de kalkoenfilet uit de bouillon. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Verdeel intussen de kalkoenfilet in kleine stukjes (zie tip).
- Doe de kalkoenfilet met de blokjes pastinaak bij de bouillon en kook 4 min., tot de pastinaak beetgaar is.
- Voeg de kruiden toe en breng de bouillon op smaak met peper. Schep de bouillon in 4 diepe borden.
Voorbereiden: 35 minuten + afkoelen
Bereiden: 10 minuten
Per persoon: 90 kcal / 4 g vet / 11 g eiwit / 2 g koolhydraten / 1120 mg natrium / 1 g vezels
Prijs per persoon: € 1,20
Tip Bewaar desgewenst de helft van de kalkoen voor minisandwiches bij de kerstborrel.
Vegavariant Liever geen gevogelte?
Maak dan de vegetarische variant van dit recept met omeletreepjes