Soepen

Recept: kalkoenbouillon met pastinaak en verse kruiden

Tussengerecht voor 4 personen

  • 2 kippenbouillontabletten met minder zout
  • 200 g kalkoenfilet (aan een stuk)
  • 100 g pastinaak, geschild en in kleine blokjes
  • 3 el fijngehakte verse kruiden, bijv. peterselie, kervel, bieslook

Voorbereiden (1-2 dagen van tevoren)

  1. Breng de bouillontabletten met 1 liter water de kalkoenfilet aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 30 min. trekken.
  2. Neem de bouillon van het vuur en laat afkoelen. Bewaar de bouillon op een koele plek.

Bereiden

  1. Neem de kalkoenfilet uit de bouillon. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Verdeel intussen de kalkoenfilet in kleine stukjes (zie tip).
  2. Doe de kalkoenfilet met de blokjes pastinaak bij de bouillon en kook 4 min., tot de pastinaak beetgaar is.
  3. Voeg de kruiden toe en breng de bouillon op smaak met peper. Schep de bouillon in 4 diepe borden.

Voorbereiden: 35 minuten + afkoelen
Bereiden: 10 minuten

Per persoon: 90 kcal / 4 g vet / 11 g eiwit / 2 g koolhydraten / 1120 mg natrium / 1 g vezels
Prijs per persoon: € 1,20

Tip Bewaar desgewenst de helft van de kalkoen voor minisandwiches bij de kerstborrel.

Vegavariant Liever geen gevogelte?
Maak dan de vegetarische variant van dit recept met omeletreepjes